Nyelvek

Sikeres workshop a tavi haltenyésztés fejlesztése érdekében Biharugrán

Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 70 sor).

2016 január 13-án a hazai tavi haltermelésben érintett csoportok: a termelők, az érdekképviseletek, az egyetemi oktatók, a hatóságok, a döntéshozók, a civil szervezetek széles körű képviseletével került megrendezésre "A tógazdasági haltermelés területhasználata - fejlesztési lehetőségek és korlátok" című munkaértekezlet. A rendezvény az AquaSpace - A fenntartható akvakultúra területének növelése ökoszisztéma alapú megközelítéssel című európai uniós projektnek keretében valósult meg, a NAIK Halászati Kutatóintézete (HAKI), a Biharugrai Halgazdaság Kft. és a NAIK Öntözési és Vízgazdálkodási Önálló Kutatási Osztálya (ÖVKI) közös szervezésében.
A nap folyamán az előadók és a felkért hozzászólók által érintett főbb témák az AquaSpace projekt bemutatása, a hazai tógazdasági haltermelés aktuális helyzete és igényei, a hazai vízkészlet-gazdálkodás kérdései, a releváns környezetvédelmi és a természetvédelmi megfontolások voltak. Egyhangú támogatást élvezett a tógazdaságok által biztosított ökológiai szolgáltatások jelentőségének a számszerűsítése, illetve az érintett szektorok közötti partnerség kialakítása, továbbépítése.
A workshop egyedülálló jelentősége abban áll, hogy a különböző területek képviselői egyöntetűen támogatták a tavi haltermelés fenntartását és fejlesztését, a felszólalók hasznos információkkal gazdagítottak minden érintett résztvevőt. A munkaértekezleten elhangzottak részletes leírása a Halászat hasábjain jelenik meg a közeljövőben.

Biharugra20160113_0.jpg

 

The development of the webpage (in 4 languages) has been 
supported by the AQUAREDPOT project funded by the European Commission (FP7-316266).

 NAIK HAKI Ügyrend