Nyelvek

  • Magyar
  • English
  • Română
  • Polski
  • Русский

Sajtó közlemény

Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 70 sor).

2015. november 6-án a NAIK Halászati Kutatóintézet Konferencia Központjában megrendezésre került, a FP7-REGPOT-2012-2013-1 munkaprogram, Koordinációs és Támogatási Akció keretében finanszírozott “ AQUAREDPOT projekt, záró konferenciája. A „Halászati és Öntözési Kutatóintézet (HAKI) kutatási és innovációs potenciáljának javítása a közép- és kelet-európai akvakultúra technológiai fejlődésének elősegítése érdekében” című projekt2013. január 1.-én kezdődött és célja az intézet kutatási potenciáljának megerősítése volt, hogy ezáltal az intézet a közép- és kelet-európai régió vezető kutatási és innovációs tudásközpontjává válhasson az édesvízi akvakultúra-fejlesztés terén. A projekt eredményei hosszú távonlősegíthetik a régió haltermék-ellátásának technológiafejlesztését és javítását. A projekt keretében az intézet – és ennek köszönhetően a hazai és regionális haltermelési ágazat– új tudásra és kompetenciákra tett szert a kutatás, innováció és a szellemi tulajdon fejlesztése terén. Stratégiai partnerkapcsolatokat épített ki kiemelkedő külföldi partner-kutatóintézményekkel. A kutatási kapacitásának bővítése mellett; mobilizálta és bővítette az emberi erőforrásait, fejlesztette kutatási infrastruktúráját, javította innovációs potenciálját, amihez az Európai Únió a projekt három éves időtartalma alatt összesen 1.370.662 € forrást biztosított.

A záró konferencia plenáris részében előadások hangzottak el a projekt eredményeinek összegzéséről és az innovációs tevékenység jövőbeni lehetőségeiről. A szakmai részben a kapcsolatépítésről és kutatási potenciál bővülésről elhangzott előadások után két tudományos előadás keretében kerültek bemutatásra a projekt során elért takarmányozási és tenyésztés technológiai eredmények. A jó hangulatú ebédet követően került bemutatásra az érdeklődöknek a pojekt keretében megépült infrastruktúra.

closingconference 01_0.jpg closingconference 02_0.jpg closingconference 03_0.jpg
closingconference 04_0.jpg closingconference 05_0.jpg closingconference 06_0.jpg
closingconference 07_0.jpg closingconference 08_0.jpg closingconference 09_0.jpg

 

 

The development of the webpage (in 4 languages) has been 
supported by the AQUAREDPOT project funded by the European Commission (FP7-316266).

 NAIK HAKI Ügyrend