Nyelvek

  • Magyar
  • English
  • Română
  • Polski
  • Русский

Halbetegségek: Prevenciós és management stratégiák

Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 70 sor).

2015 február 15-én nyomtatásban jelent  egy új „ Fish Diseases. Prevention and Control Strategies” (Halbetegségek: Prevenciós és management stratégiák) című könyv, melynek Jeney Galina tervezte szerkesztette meg. A könyv az Academic Press  Kiadó gondozásában, angol nyelven (ISBN: 978-0-12-804564-0 ) jelent meg.  A könyv nem a klasszikus halbetegségek könyvek struktúráját követi, hanem olyan elméletre alapoz, amely szerint a halbetegségek kialakulásához három tényező szükséges: fogékony hal, kórokozó és széles értelemben vett környezet (a vízi környezet és a management maga is).

A hal szervezete oldaláról nagy hangsúlyt helyeztünk a halbetegségekkel szembeni rezisztencia növelésére immunológiai és genetikai módszerekkel. Az új genetikai módszerek és alkalmazásuk leírásával külön fejezet foglalkozik. A kórokozó részben a kórokozók típusaival és az elterjedési utakkal, a betegségek kialakulásának megelőzési és gyógyítási módszereivel, valamint az integrált kórokozó management stratégiákkal foglalkoznak a téma jeles nemzetközi szakértői. A harmadik, és egyben legnagyobb, részben a környezet és a management szerepének leírására került sor, és itt került bemutatásra a halegészségi programok tervezése is.

A könyv szerzői nemzetközileg elismert szakemberek, köztük K. D. Thompson, N. Robinson, I. Bricknell, C. Boyd, M. Faisal stb., akik saját területükön nagy tapasztalattal rendelkeznek.

A könyvet ezen az oldalon meg lehet rendelni:

http://store.elsevier.com/product.jsp?isbn=9780128045640&pagename=search

  

 

The development of the webpage (in 4 languages) has been 
supported by the AQUAREDPOT project funded by the European Commission (FP7-316266).

 NAIK HAKI Ügyrend